Vertrouwenscontact persoon

Vertrouwenscontactpersoon (VCP)

Ik ben Anika Smeijers en ik ben de vertrouwenscontactpersoon van BC Meershuttle.
Wat houdt dat precies in? Ik ben het aanspreekpunt voor iedereen die te maken krijgt met seksuele intimidatie of ander ongewenst gedrag. Onder ongewenst gedrag verstaan we pesten, discriminatie, doping-gebruik, matchfixing, mishandeling en bedreiging. Eigenlijk alles wat jij als ongewenst ervaart. Ik heb vanuit mijn werk ervaring als vertrouwenspersoon, daarnaast heb ik hiervoor een extra training gevolg bij NOC-NSF.


Heb je een vraag voor de VCP, of twijfel of iets je kan bespreken met de VCP, bel/ mail mij of spreek mij aan op de woensdagavond!
Email: vcp@bcmeershuttle.nl


Vertrouwenscontactpersoon binnen BC Meershuttle
Badmintonclub Meershuttle wil een vereniging zijn waar voor alle leden een veilig sportklimaat geboden wordt en er op een respectvolle manier met elkaar wordt omgegaan.
De VCP is aanspreekbaar voor spelers, ouders van spelers, kaderleden, vrijwilligers en bestuurders. Zij neemt meldingen aan, informeert over mogelijke vervolgstappen, verzorgt procesbegeleiding en heeft een adviesrol richting het bestuur. Uiteraard wordt alle informatie vertrouwelijk behandeld.
De activiteiten van de vertrouwenscontactpersoon vallen onder de verantwoording van het bestuur. Bij het afsluiten van het jaar rapporteert de vertrouwenscontactpersoon óf er meldingen zijn geweest en van welke aard deze meldingen waren. In deze rapportage zullen geen namen genoemd worden.