Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter

Geschiedenis BC MeerShuttle

BC MeerShuttle is ontstaan uit een fusie tussen de verenigingen De Vliegende Shuttle en BV Overbos. Sinds 2015 gaan zij samen verder onder de nieuwe naam BC (badmintonclub) MeerShuttle.

Badmintonvereniging Overbos is opgericht op 19 mei 1987 en heeft sindsdien een succesvol bestaan gekend met haar hoogtepunt in de beginjaren ’90, toen de vereniging meer dan 300 leden telde en als grootste in Hoofddorp gold. BVO heeft zich altijd als doel gesteld om badminton attractief te maken en te houden voor zowel recreanten als competitiespelers.

Hoewel formeel pas opgericht op 1 juli 1972 staat Badmintonvereniging De Vliegende Shuttle bekend als de oudste badmintonvereniging van Hoofddorp en mogelijk zelfs van de Haarlemmermeer. Begonnen in 1950 als informeel “vriendenclubje”, kan dit jaar (2015) het 13e officieuze lustrum gevierd worden. Evenals BVO richt DVS zich op zowel jeugd, volwassenen, recreatiespelers en competitiespelers. 

En zo is BC MeerShuttle geworden tot wat het nu is: een springlevende vereniging waarin jeugd en senioren tussen 8 en "88" jaar op alle niveaus veel plezier beleven aan het badmintonspel!