Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter

Coronavirus nieuws (vernieuwd bericht)

Op 31 maart 2020 heeft de Nederlandse regering de genomen maatregelen ter bestrijding van de verspreiding van het coronavirus verlengd tot en met 28 april 2020. Sportclubs en sportaccommodaties dienen tot en met 28 april de deuren te sluiten. Deze maatregelen houden in dat sportclubs geen trainingen, oefenwedstrijden of andere bijeenkomsten kunnen organiseren. Nederland heeft iedereen nodig in de aanpak tegen het coronavirus. Het dringende advies is dan ook om t/m 28 april geen georganiseerde sportactiviteiten plaats te laten vinden, ook niet in kleine groepen.

Als bestuur volgen wij ook de oproep van NOC*NSF en daardoor annuleren wij ook al onze trainingen en speelavonden t/m 28 april en vertrouwen wederom op jullie begrip.

Voor meer informatie zie: https://nocnsf.nl/coronavirus-en-sport

Welke maatregelen worden er genomen om de financiƫle gevolgen van de maatregelen op te vangen?

De gevolgen voor sportbonden en andere sportaanbieders zijn groot nu zij hun deuren hebben moeten sluiten. NOC*NSF roept het Rijk en de Gemeenten op om nu ook snel de door het kabinet genomen uitzonderlijke economische maatregelen toepasbaar te maken op de sport. We hebben de facturen van Sportplaza om de zaalhuur te betalen al gekregen. Al mochten en mogen we daar niet spelen. Uiteraard onderzoeken wij in hoeverre Sportplaza dit mag en kan doen. Ook moeten we onderzoeken of wij als club dan in aanmerking komen voor de compensatieregeling getroffen sectoren. Als bestuur zullen we dit verder uitzoeken met Sportplaza en de gemeente. Ook zullen we nadenken hoe wij het seizoen verder willen eindigen na afloop van de maatregelen en wanneer we een ALV kunnen houden ter vaststelling van de contributie voor seizoen 2020/2021. We zullen jullie daar, zo snel als mogelijk is, verder over informeren.

Het blijft een uitzonderlijke tijd en het coronavirus heeft ons dagelijkse leven flink op zijn kop gezet en helaas nog steeds onduidelijk hoe lang deze situatie nog zal gaan duren. Eerste prioriteit is zelf (en ook je gezin, familie en vrienden) gezond te blijven en te houden aan de adviezen van de RIVM. Ook in de komende periode zijn we veel thuis en zonder badminton. Zorg wel zelf voor voldoende beweging en er zijn ook allerlei initiatieven om zelf thuis te blijven bewegen. Kijk ook op onze Facebook site en op Instagram voor oefeningen en live trainingen.

Namens het bestuur wensen we jullie veel gezondheid de komende periode en we hopen jullie allemaal weer snel in goede gezondheid te zien bij onze vereniging.

Vorig bericht:

Op 12 maart jl. heeft de Nederlandse regering nieuwe maatregelen genomen ter bestrijding van de verspreiding van het coronavirus. In navolging van deze maatregelen en adviezen heeft NOC*NSF voor heel Nederland met klem geadviseerd alle sportevenementen waaronder de competitie-, oefen en trainingswedstrijden af te gelasten. In ieder geval tot en met 6 april.

Dit is verlengt tot en met 28 april

Het kabinet heeft voor heel Nederland ook opgeroepen sociale contacten in het algemeen sterk te beperken. Deze oproep wordt door NOC*NSF ondersteund door de Nederlandse sport op te roepen om alle andere clubbijeenkomsten zoals trainingen, overleggen, vergaderingen en vieringen ook in ieder geval t/m 6 april 2020 af te gelasten.

Als bestuur volgen wij ook de oproep van NOC NSF en daardoor annuleren wij ook al onze trainingen en speelavonden t/m 6 april en vertrouwen op jullie begrip.

Voor meer informatie zie: https://nocnsf.nl/coronavirus-en-sport

Het is een uitzonderlijke tijd. De gevolgen van het coronavirus krijgen elke dag meer impact op ons dagelijkse leven en we weten niet hoe lang deze situatie nog zal gaan duren. We hopen maar dat we snel weer lekker kunnen badmintonnen. Als er nieuws is over de mogelijkheden om weer te badmintonnen, dan laten we dat jullie zeker weten.

Namens het bestuur wensen we jullie veel gezondheid de komende periode en houd contact met elkaar en help elkaar waar dat nodig is.