Over BC Meershuttle

Historie
BC MeerShuttle is ontstaan uit een fusie tussen badmintonvereniging De Vliegende Shuttle (DVS) en badmintonvereniging Overbos (BVO). Sinds 2015 gaan zij samen verder onder de nieuwe naam BC (badmintonclub) MeerShuttle.

BVO is opgericht op 19 mei 1987 en heeft sindsdien een succesvol bestaan gekend met haar hoogtepunt in de beginjaren ’90, toen de vereniging meer dan 300 leden telde.

Hoewel De Vliegende Shuttle formeel pas opgericht is op 1 juli 1972, stond de vereniging bekend als de oudste badmintonvereniging van Hoofddorp. Wat in 1950 begon als informeel “vriendenclubje”, groeide uit tot een fijne vereniging, waar net als bij BVO, door jong en oud gespeeld werd. Zowel recreatief als competitief.

Om te zorgen dat we voor iedereen een fijne en gezellige vereniging blijven volgen we o.a. de richtlijnen van Centrum Veilige Sport.

BC Meershuttle nu
En zo is BC MeerShuttle indirect  geworden tot wat het nu is: een springlevende vereniging waar jeugd en senioren tussen ‘8 en 88 jaar’ op alle niveaus veel plezier beleven aan het badmintonspel!

Doordeweeks zijn er bijna dagelijks speelavonden. Ze variëren van vrij spelen, waar onderlinge partijen worden gespeeld, tot competitie trainingen.

De thuiscompetitie-wedstrijden worden in de weekenden gespeeld in ‘Het Spectrum’. Zaterdag van 19.00 tot 23.00 uur en zondag vanaf 10:00 uur. Publiek is meer dan welkom en kan plaatsnemen op de tribune, zo maken we er samen altijd een gezellig en sportief weekend van!