BC Meershuttle

Over BC Meershuttle

Historie
BC MeerShuttle is ontstaan uit een fusie tussen de verenigingen De Vliegende Shuttle en BV Overbos. Sinds 2015 gaan zij samen verder onder de nieuwe naam BC (badmintonclub) MeerShuttle.

Badmintonvereniging Overbos is opgericht op 19 mei 1987 en heeft sindsdien een succesvol bestaan gekend met haar hoogtepunt in de beginjaren ’90, toen de vereniging meer dan 300 leden telde en als grootste in Hoofddorp gold. BVO heeft zich altijd als doel gesteld om badminton attractief te maken en te houden voor zowel recreanten als competitiespelers.

Hoewel formeel pas opgericht op 1 juli 1972 staat Badmintonvereniging De Vliegende Shuttle bekend als de oudste badmintonvereniging van Hoofddorp en mogelijk zelfs van de Haarlemmermeer. Begonnen in 1950 als informeel “vriendenclubje”, kan dit in 2015 het 13e officieuze lustrum gevierd worden. Evenals BVO richt DVS zich op zowel jeugd, volwassenen, recreatiespelers en competitiespelers. 

BC Meershuttle nu
En zo is BC MeerShuttle geworden tot wat het nu is: een springlevende vereniging waarin jeugd en senioren tussen 8 en “88” jaar op alle niveaus veel plezier beleven aan het badmintonspel!

Alle thuiscompetitie-wedstrijden worden op zaterdag van 19.00 tot 23.00 uur of zondag gespeeld, vanaf 10:00 uur ‘s ochtends. In de meeste gevallen is een team onderdeel van een pool van 8 teams. In dat geval worden er 7 thuis-wedstrijden en 7 uit-wedstrijden gespeeld van september t/m januari.

Competitie in het Spectrum
September tot en met begin februari.

Details over tijden en welke teams waar spelen worden naar betrokkenen gecommuniceerd door het technisch team.

Om de uitslagen van de competitiewestrijden bij de houden, wordt er gebruik gemaakt van Wedstrijdformulieren. Download hieronder het wedstrijdfomulier:

Competitietraining
Op de dinsdagavond van september tot en met februari  speciale competitietraining. Deze wordt gegeven door de SL3 gecertificeerde trainer Daniel van der Hengst.

Kom je meedoen met een gratis proefles?

Ben je geïnteresseerd om een keer met ons mee te doen? Meld je hieronder aan voor 2 gratis proeflessen!